Makaron jajeczny

Linia Jajeczna to miękkie i sprężyste makarony, idealne do zup, sosów oraz dań na słodko. Polecamy je również najmłodszym smakoszom o wrażliwych brzuszkach. Smakiem przypominają makaron zagniatany przez nasze babcie, a w ich składzie znajdziecie m.in. pszenicę durum i jaja, dzięki którym mają piękny, złocisty odcień. Makaron jajeczny to prawdziwy powrót do dzieciństwa – przygotowywany jest w oparciu o tradycyjne przepisy, jednak dzięki udziałowi pszenicy durum jest znacznie zdrowszy. Pszenica ta charakteryzuje się wysokimi właściwościami odżywczymi, zawiera m.in. luteinę, witaminy z grupy B, potas, żelazo i kwas foliowy, a ponadto ma niższy indeks glikemiczny, jest więc bezpieczna dla cukrzyków oraz lubiana przez osoby, które starają się prowadzić zdrowy tryb życia. Racjonalne odżywianie idzie w parze z tradycyjnym smakiem – danie z makaronem jajecznym to idealny pomysł na przyjemny posiłek po ciężkim dniu!

Wyświetlanie 1–12 z 22 wyników